top of page

Markalaşma Süreci

En baştan başlamaya var mısın?


Büyük ya da küçük, global ya da yerel, parakende veya B2B, hangi noktada olduğun değil hangi noktaya varacağından bahsedelim, markalaşma sürecinin ilk adımı; kararlılık ve tutarlılık!



Marka stratejiniz, verdiğiniz mesajlar, mesajların nasıl, nerede, ne zaman ve kime iletilmesini planladığınız ile alakalıdır. Mesajı verdiğiniz kişi de, o kişiye ulaştığınız yer de stratejinin bir parçasıdır. Markalaşma sürecini bir oyun olarak hayal edelim, oyunun ilk kuralı basit, parçalar doğru şekilde oturmadığı takdirde koca bir yıkımla karşı karşıya kalacaksınız. Unutmayın, dikkatli, tutarlı ve stratejik bir markalaşma süreci, güçlü ve özgün bir marka değeri ile geri döner.



Marka kimliğinizi oluşturduk, sıra geldi bir sonraki adıma; markanızı tanımlamak. Kendinizi bir keşifte hayal edin, karşınıza çıkacak farklı segmentteki tüketiciler ile zorlu bir sürecin sonunda keşfin amacını anlayacaksınız. Hedef kitle tek, fakat algılar ve görüşler çeşitli. Bu keşifte kendinizi en doğru şekilde ifade etmeyi ve en doğru şekilde akıllara kazanmayı öğreneceksiniz. İlk durağınız belli; misyon belirleme! Ürün ve hizmetinizin artılarını ve faydalarını benimseyerek başla, potansiyel kitlenin düşüncelerini öğren ve harekete geç! İşte markanızı oluşturmak için birkaç ipucu;


  • Özgün bir logo ve kurumsal kimlik yaratın.

  • Yaratılış hikayesi oluşturun.

  • Marka mesajınızı belirleyin.

  • Tek bir “ses tonu” ile ilerleyin.

  • Sloganınızı oluşturun.

  • Markanıza karşı dürüst, kararlı ve tutarlı olun.




BEYAZLOGO.png
bottom of page