top of page

Etkili Youtube Pazarlamasının 6 Yolu

Tüketici davranışlarının ön planda tutulduğu reklamcılık sektöründe, video izleme ve odaklanma davranışı, fotoğrafın ya da herhangi bir vektörel tasarımın yarattığı etkiden daha fazladır. Her gün, karşı karşıya kaldığımız video içerikleri, tüketiciyi reklamda tutma süresi açısından da önemli bir fark yaratmaktadır. Videolar sayesinde tüketici daha fazla öğreniyor, analiz ediyor ve bu durumdan memnuniyet duyarak marka ile arasında bir bağ yaratıyor. Video pazarlamasının en sık ve etkili kullanıldığı mecra ise; Youtube.


Youtube, Google’ın arkasında bulunan en büyük ikinci arama motorudur. Buna rağmen dünya çapındaki küçük işletmelerin yalnızca %9’ u Youtube'u aktif olarak kullanmaktadır. Bunun sebebi ise, işletmelerin Youtube’u nasıl kullanacaklarını, Youtube’dan nasıl yararlanacaklarını ve nasıl içerik üreteceklerini bilmiyor olmalarıdır.



1.Araştırma Süreci


Youtube, derin ve büyük kitleye sahip olan bir mecra olduğu gibi her kategoride de içerik bulundurabilen bir mecradır. İçerik üretmeden önce mecrayı tanımak önemlidir. İlk olarak markamızı Youtube’a entegre etmeden önce rakipleri incelemek, onların başarılı olduğu alanları ve varsa boşluklarını tespit etmek önemli bir adımdır.


2. Özgün içerik oluşturun


Hedef kitleyi tanımak, izlemeyi tercih ettikleri videoları tespit ederek, o videoyu diğer videolardan ayıran temel davranışları ve düşünceleri belirlemek kanalınızı geliştirmenizde yardımcı olacaktır. Youtube’ da yalnız olmadığınızı unutmayın. Muhtemelen bolca alternatifiniz bulunmaktadır. İlgi çekici olmadığınız noktada videonuz terk edilerek, rakipleriniz tercih edilecektir. Videoda hangi ürünü kullandığınızdan çok, nasıl ve ne şekilde kullandığınız önemlidir.


3. İş birlikleri yapın


Youtube, kitlesi geniş ve içeriğine göre herkese hitap edebilen bir alandır. Her kitlenin izlediği videolar ve içerikler bulunduğu için herkese ulaşmanız mümkündür. Bu mecrada başarılı olan ve hedef kitleniz tarafından çokça izlenerek tercih edilen yüksek takipçili kanallarla iş birliği yaparak kendi kanalınızı tanıtın.


4. Ek açıklamalar ile satın alma davranışına davet edin


Videoların alt metinlerinde diğer sosyal medya hesaplarınızı ve web sitenizin linkini ekleyerek, videodan memnun kalan tüketicileri web sitenize çekin ve web sitenizde trafik yaratın.


5. Harekete geçirin


Tüketici davranışlarına baktığımız zaman, harekete geçirici mesajlar oluşturmak onları markaya çekmektedir. Videonun sonunda tüketicinize ne yapmalarını istediğinizi söyleyin. Kanalınızdaki diğer videolara davet edin, içeriklerinizi beğenmelerini, abone olmalarını ya da web sitenizi ziyaret etmelerini isteyin.



6. Daima tutarlı olun


Tıpkı blog yazılarında da olduğu gibi Google’da ön plana çıkmanın ana maddesi tutarlı olmaktır. Tutarlı değilseniz, öne çıkmanız mümkün değildir. Kanalınızda paylaşımlarınızı ne sıklıkla yapacağınızı planlayarak abonelerinize duyurun. Paylaşım sıklığının tutarlı olması gerektiği gibi içerik kalitesi de önemlidir. Prodüksiyondan, yaratıcı içeriğe kadar ölçümlenerek değerlendirilmektedir.

BEYAZLOGO.png
bottom of page