top of page

Reklamcılığın En Şeffaf Hali; Orijinal Panel

Google Adwords’te aracı firmaların yaptıkları ve son zamanlarda artış gösteren hilelerin başında ara panel uygulaması gelmektedir. Aracı firmalar sahte panel kullanarak reklam kampanyasına harcanan tutarı normalden daha fazla göstermektedirler. Bunu da markalara ara panel uygulaması üzerinden orijinal paneli göstermeyerek yapmaktadırlar.

Ara Panel uygulaması, Google Adwords paneli ile bağlantılı olan fakat aracı firmaların ara kodlar ekleyebildiği ve markaların erişimine açtıkları panellerdir. Çoğunlukla bu paneller orijinal Adwords paneli ile bağlantılı ancak fiyatlar kısmında aracı firmanın şişirme yapabileceği ara kodlar ile doludur.


Aracı firmaların en büyük Adwords hilelerinden biri “Ara Panel” uygulamasıdır. Bu panellerin bazı handikapları vardır;

Aracı firma verilerinizi depolayarak daha sonra kullanma yetkisine sahiptir ve aracı firma tarafından buradaki fiyat kısımlarının istenildiği gibi güncellenebiliyor olmasıdır. Örnek vermek gerekirse; Google Adwords üzerinden reklam verilmesi durumunda ödenmesi gereken maliyet tutarını normalden çok daha fazla gösterebilmeleri mümkündür. Bu da markaların aracı firmaya gereğinden fazla para ödemesine neden olmaktadır. Markalar orijinal Google Adwords panelini göremedikleri için gereğinden fazla ödeme yaptıklarını anlamaya bilmektedirler.



Google bu tür çalışmalar için APİ denen köprüler ile kendi bilgilerini başka panellere aktarmaya izin vermektedir. Ancak Adwords çalışması yapan bazı firmalar bu durumu kötüye kullanarak maliyetleri arttırmaktadırlar.


Aracı firmanın şeffaf veya ara panel kullanıyor oluşu, reklamlarınız için ne kadar ödeme yaptığınızı, reklam maliyetleriniz için ne kadar ödeyeceğinizi belirterek maliyet hakkında detaylı bilgilere ulaşmanızı sağlar. Bazı aracı firmalar müşterilerine şeffaf bir erişim imkanı verirken, bazı firmalar ise kendi siteleri üzerinden başka bir panelin erişimini verebilir. Bu erişim gerçek tıklamaları ve gerçek maliyetleri göstermeyebilir. Bu nedenle reklam vermeden önce destek alınacak olan firmanın seçiminde oldukça dikkat edilmesi gereklidir.


Bizler, İnteraktif Medya Ajansı olarak Google Adwords reklamlarınızı doğru yerde, doğru zamanda, doğru kişilere gösteriyor, aynı zamanda düzenli bir şekilde raporlarınızı alarak ya da Google URL’si üzerinden hesabınıza bağlanarak reklam performansınızı öğrenme imkanı sunuyoruz. Reklam performanslarınıza dayanarak ne kadar tıklama aldığınızı, ne kadar ücret ödediğinizi ve reklamınızın sizin için ne kadar faydalı olduğuna da şeffaf bir şekilde erişim imkanı veriyoruz.




BEYAZLOGO.png
bottom of page