top of page

Sosyal Medyadan Para Kazanmanın Yolları

Sosyal medyadan para kazanmak istiyorsanız kendinize ve içeriklerinize göre platformları incelemelisiniz. İncelemeleriniz sonucunda size en uygun platformu seçmelisiniz.


İkinci adım olarak bir niş seçmelisiniz örneğin ; modayı seviyorsanız ve yaşam tarzı haline getirdiyseniz nişiniz moda olabilir. Profilinizi buna göre dizayn edebilirsiniz. Gönderiler yayınlayın ve etkileşim oranlarınızı artırın. Düzenli içerik paylaşımı ve nişinizle alakalı gönderilere yorum yapmak etkileşimi artıracaktır. Etkileşim oranlarınız arttıkça sizi takip edenlerin oranı da yükselecektir. Takipçisi yüksek olan kullanıcıların daha fazla para kazanması kaçınılmaz. Siz de takipçinizi arttırmanın yollarını izleyin. Az önce bahsettiğimiz gibi düzenli gönderi paylaşımı ve nişinizle alakalı gönderilere yorum yapmak etkileşimi arttırır ve takipçi sayınıza etki eder. Ekstra olarak varsa diğer sosyal medya hesaplarını birbirine bağlayın, diğer içerik üreticileriyle etkileşim kurun, sahte takipçilerden ve stratejilerden uzak durun. İşinize uygun hashtagler belirlemelisiniz. Çünkü kullanıcılar nişinizle alakalı içerikler araştırırken hashtaglere bakar bu da sizi önlerine çıkarmaya yardımcı olur. Yüksek kaliteli görüntüler ve videolar oluşturmaya özen gösterin çünkü kullanıcılar görsellere önem verir. Analıytics’i kullanın. Çünkü hedef kitlenizi tanımanıza ve haftalık, aylık ve yıllık raporlarınıza bakmanıza yarar. Sizde bu doğrultuda izleyeceğiniz yolu seçebilirsiniz.

Sponsorlu içerikler paylaşabilirisiniz. Ürünlerini tanıtmak isteyen insanlar sponsorluklara başvurmaktadır. Tabi takipçi kitleniz azken sponsorluk bulmanız zor olacaktır fakat yukarıda ki bahsettiğimiz adımları yerine getirirseniz takipçi kitleniz yavaş yavaş artacaktır. Ya da Influencer marketing platformlarına katılabilirsiniz. Başka bir yol olarak da satış ortaklığı yapabilirsiniz. Gönderilerinizde çeşitli ürünlere satış ortaklığı bağlantıları ekleyebilir ve birisi satın alırsa komisyon kazanabilirsiniz. Sponsor aramaktan daha kolaydır, ancak ürünler nişiniz ve hedef kitlenizle alakalı olmalıdır. En son yol ise kendi ürünleriniz varsa eğer kullanıcılara ürünlerinizi tanıtıp satabilirsiniz.

YanıtlaYönlendir

BEYAZLOGO.png
bottom of page